Najave i novosti

"Ledenu čaroliju" u sezoni 2018./2019. posjetilo čak 70.000 posjetitelja, što je 15.000 više nego lani

"Ledena čarolija" ove je godine postigla najbolje rezultate u posljednje četiri godine. S Kapucinskog trga klizalište je ove sezone preseljeno na Stari grad, a kako bi sve bilo još zanimljivije Varaždincima i brojnim gostima koji su Varaždin posjetili tijekom adventa, klizalištu je dodan i ledeni tobogan – trideset metara dugački ledeni spust, jedinstvena atrakcija te vrste u Hrvatskoj.

"Ledena čarolija" na Starome gradu održavala se od 6. prosinca 2018. do 20. siječnja 2019. Ove godine klizalo je 26.000 klizača, čak tisuću više nego lani, a na ledenom toboganu zabilježeno je 34.000 spustova. Ukupan procijenjeni broj posjetitelja manifestacije je 70.000 što je čak 15.000 posjetitelja više nego lani. S obzirom na brojčane pokazatelje, ledeni tobogan je odlično prihvaćen, te zajedno s klizalištem i ugostiteljskom ponudom na Starom gradu, uvjerljivo održava status najatraktivnijeg sadržaja Adventa u Varaždinu.

U sklopu 'Ledene čarolije', i ove je sezone od 2. do 11. siječnja organizirana škola klizanja koju je pohađalo dvjesto djece predškolske i školske dobi. Interes za školu iz godine u godinu sve je veći, kapacitet škole popunjen je već početkom prosinca. Zanimljivo je istaknuti da iz sezone u sezonu bilježimo polaznike koji se rado ponovno prijavljuju, jer osim učenja klizanja, škola je i izvanredna razonoda za djecu tijekom zimskih praznika. Ove godine mnogi su polaznici tako stekli status 'naprednih klizača' i 'majstora klizanja'. Zbog odličnog odaziva možemo zaključiti da ni idućih sezona klizača neće nedostajati, jer naši su polaznici sigurni posjetitelji budućih 'Ledenih čarolija' i najbolji ambasadori ove manifestacije.

   
 
Ledenim aktivnostima na Starom gradu tijekom Adventa u Varaždinu pridružena je i bogata ugostiteljska ponuda s toplim napitcima i dobrom hranom koja je zaokružila odličan rezultat ovosezonske 'Ledene čarolije'.

Organizacija

ORGANIZATORI

SPONZORI